במאמר זה אתן טיפים להורים שהילד שלהם אוהב בלוני צורות / קיבל בלון בצורה במתנה – כיצד לשמור על הבלון שהילד קיבל (או יצר בעצמו לאורך זמן?) כמו כן, אתייחס לסכנות הנלוות לבלוני הצורה אצל ילדים קטנים.
הכוונה בביטוי "בלוני צורות" היא לבלונים הצרים והארוכים (הקרויים לעתים גם "בלוני נקניק") שמהם יוצרים כל מיני צורות כמו כלב מבלונים, לב מבלונים ואינסוף צורות אחרות. לקבלת רושם אודות היצירות שניתן ליצור מבלונים, אתם מוזמנים לבקר באזור התמונות שבאתר.
אפתח באזהרה שנתון מדהים לצדה – בלונים גורמים לחנק ילדים יותר מכל צעצוע ילדים אחר! הורים רבים אינם מודעים לסכנות שבבלוני צורות עבור ילדים (בין אם יצאו הרגע מהשקית, ובין אם כבר נופחו).
עבור ילדים מתחת לגיל שנתיים וחצי בלוני צורות הם עניין מסוכן במיוחד.
כיוון שמדובר בבלונים צרים וארוכים, ומבחינה פיסית ניתן להכניסם לפה גם לאחר שכבר נופחו, ילדים רבים יעשו זאת במהרה.
חלק מהילדים ראו איך ליצנים בגן הכניסו את הבלון לפה, וחלקם פשוט נהנה ממגע הגומי בפה או מהרעש המצחיק שהוא עושה.
מיותר לציין שמדובר בסכנה ממשית. הבלון עלול להתפוצץ לילד בתוך הפה ולגרום לחנק, או לחלופין, לפגוע לו בעיניים, ובנוסף, הבלון מסוכן גם כאשר בולעים אותו (הוא דביק, ולכן, נדבק בתוך המעיים).
בשל צורתם המיוחדת של בלונים אלה, לחץ האוויר בהם גבוה מאד, ולכן, כאשר הם מתפוצצים הם מתפוצצים "מכל הלב" ופעמים רבות אף מעיפים חתיכות זעירות של גומי לכל עבר…
כאשר אני יוצר בלונים לאירועים, אני מקפיד שלא לחלק בלוני צורות לילדים עד גיל שנתיים וחצי / שלוש. הייתי ממליץ גם לכם שלא לתת לילדים קטנים בלוני צורות, בין אם הם מנופחים ובין אם טרם נופחו (בשל סכנת חנק).
טיפ חשוב: אם הילד שלכם אוהב לקפל בלונים, קנו לו משאבה קטנה! משאבה גדולה (כלומר, בגודל רגיל) אולי מנפחת את הבלון מהר יותר, אבל לילדים קשה מאד להפעיל אותה (כי היא דורשת הרבה כוח בידיים). לעומתה, קל בהרבה לדחוף ולמשוך משאבה קטנה. היא אמנם מוציאה מעט אויר בכל פעולה, אבל בדיוק בגלל זה קל לילדים לנפח בלונים בעזרתה (:
אז, כיצד ניתן לשמור על הבלון שהילד שלכם עשה / קיבל על מנת שיחייה כמה שיותר זמן?
- לא לאפשר לבלון לגעת בדשא או בכל צמחיה אחרת. בלונים מתפוצצים מיד במגע עם דשא, ולעתים גם במגע עם צמחים אחרים.
- הדרך הטובה ביותר לשמר את הבלון היא להניח אותו במקרר.
- אם נהיה ריאלים ונוותר על המקרר, הרי שחשוב במיוחד להניח את הבלון בחדר רגיל על משטח חלק (על השולחן למשל) או לתלות אותו בעזרת חוט, ולהשתדל שלא ייחשף ישירות לשמש או לחום כבד (מומלץ שלא להשאירו באוטו ביום קיץ חם…).
- על מנת לשמור על הבלון יש להשתדל לגעת בו כמה שפחות (במיוחד אחרי שיצא ממנו קצת אויר).
- יש למנוע מן הבלון להיחשף לרוח חזקה. הרוח מחמצנת את הבלון וגורמת לברק שלו להיעלם במהירות.
- בזמן שמעבירים את הבלון ממקום למקום כדאי להכניסו לתוך שקית ניילון רגילה. השקית שומרת על הבלון מהרבה מהמרעין שצוינו בסעיפים הקודמים…
- חשוב לציין שבכל מקרה האוויר יוצא אט אט מן הבלון, זאת בשל חורים מיקרוסקופיים הקיימים בדפנות הבלון, אך אם תשמרו על הכללים שמניתי, הוא יחייה זמן רב יותר.
רוצים שהילד שלכם ילמד לקפל בלונים בקלות, מהבית, בצורה דידקטית וברורה? רוצים שהילד שלכם ידהים את כל הכיתה שלו ביכולות קיפולי הבלונים שלו?