לאחרונה, בחום הגדול של חודש אוגוסט, יצרתי בלונים באירוע עסקי שהתקיים בשעות הבוקר בפארק. כשנכנסתי למקום האירוע שמתי לב לכך שישנם כמה אנשי בלונים שמקימים קשת בלונים בכניסה לאירוע.
נכנסתי והתמקמתי, ואחרי כשעה התחלתי ליצור בלונים לכל מי שרצה בלון לילד שלו (וכולם רוצו 🙂 )
ואז, בזמן שאני יוצר בלונים, אני שומע עוד ועוד פיצוצים מכיוון הקשת שהיתה יחסית קרובה אלי… ועוד פיצוץ, ועוד פיצוץ ועוד ועוד, עד למצב שלקראת סוף האירוע (שימו לב…) כמעט כל הקשת התפוצצה ונשארה לה רק התשתית שנמצאת מתחת לבלונים!!!
כן חברים, זה בדיוק מה שראיתי… קשת בלונים שהתפוצצה כמעט כולה! אני בטוח שזה היה ממש לא נעים לא למי שבנה את הקשת (שכבר לא היה באזור) ובטח שלא ללקוח…
אז… על מה כדאי לכם לשים דגש כאשר אתם מתכננים ליצור עיצוב בלונים בחוץ?
קודם כל, בואו ונבין במה שונה עיצוב בלונים שנוצר תחת כיפת השמיים מעיצוב בלונים המיועד לאולם סגור?
- עבודת בלונים שנעשית תחת כיפת השמיים היא תמיד יותר מסובכת ויותר ארוכה ויותר קשה מאותה עבודה לו היתה נעשית במקום מקורה! והדבר הזה חייב להכנס בתחשיב שלכם לגבי התמחור של העבודה! השורה התחתונה היא שעיצוב בלונים שאתם בונים תחת כיפת השמיים ו/או עיצוב בלונים שאמור לעמוד תחת כיפת השמיים חייב להיות יקר יותר!
- מדוע? כי כאשר אתם יוצרים עיצוב בלונים בחוץ ישנן תמיד הפתעות: פתאום אתם מגלים שאין לכם מקום להניח את הבלונים ולעבוד איתם / פתאום ישנה רוח חזקה שמעיפה לכם בלונים / או רוח חזקה שמייצרת חשמל ססטי שמפוצץ לכם את הבלונים / פתאום מתחיל להיות ממש חם ומסתבר שאין לכם מקום מוצל לעבוד בו / פתאום אתם מגלים שהשקע החשמלי הקרוב ביותר נמצא ממש רחוק… ועוד ועוד ועוד!
- וכל אלה משפיעים על היכולת שלכם ליצור עיצוב בלונים נכון, יפה (ובעיקר) עיצוב שאתם יכולים לסיים אותו ועדיין לא להרגיש שעבדתם עליו הרבה יותר מדי ואולי אפילו שהפסדתם עליו כסף!
איך אפשר להתכונן לעיצוב בלונים שבונים בחוץ?
כן חברים, אפשר בהחלט להתכונן בצורה טובה יותר לקראת עיצוב בלונים שאתם עתידים ליצור בחוץ! הנה כמה טיפים שיכולים לעזור לכם:
- השתמשו בבלונים איכותיים וטריים! בלונים ישנים הם בעלי סבירות גבוהה בהרבה להתפוצץ!
- עדיף שלא להשתמש בבלונים שחורים! אם אתם מדברים עם הלקוח והוא מבקש עיצוב בלונים שיעמוד בשמש, והוא גם רוצה שתשתמשו בעיצוב הבלונים הזה בבלונים שחורים – נסו לשכנע אותו להשתמש בצבע בלונים אחר במקום!
- נפחו את הבלונים לגודל קטן יחסית (ולא לגודלם המקסימלי). לדוגמא, אם אתם משתמשים בבלוני 12 אינץ, נפחו אותם ל-9 אינץ או אפילו פחות!
מדוע? כיוון שבלון שאינו מנופח עד הסוף הוא בלון בעל סיכוי נמוך יותר להתפוצץ. ניפוח החסר יכול למנוע גם פיצוצים בעקבות חום וגם פיצוצים בעקבות חשמל סטטי. - במידה ועיצוב הבלונים שלכם נבנה על הרצפה (דבר שקורה הרבה פעמים בעיצובי בלונים המבוססים על בלוני לינק) – דאגו להביא איתכם בד גדול עליו תוכלו לעבוד! בלונים לא אוהבים לכלוך, לא אוהבים דשא ולא אוהבים חום. במידה ולא יהיה לכם משטח עבודה הרי שהעבודה על הרצפה תיהיה פשוט בלתי אפשרית!
(ולא, אל תסמכו על הלקוח שהזמין אתכם לעשות את עיצוב הבלונים, שידאג לכם למשטח עבודה נקי…) - כדאי לתכנן את הזמן שלכם כך שתוכלו להשאר ולבדוק את עיצוב הבלונים שלכם גם אחרי שהאירוע מתחיל! (וזה חברים, מאד מאד חשוב!)
מדוע? כיוון שבלון תקול מתפוצץ בדרך כלל כבר בעת הניפוח שלו! יחד עם זאת, בלון תקין, שהתנפח בלי בעיה, אבל ספג לאחר מכן חום, רוח או לכלוך יאבד ככל הנראה אויר לאט לאט!
במילים אחרות – אתם יכולים לסיים את עיצוב הבלונים שלכם, לבדוק אותו, ולראות שהכל תקין! אבל… רק אחרי זמן מה, אם תבדקו אותו שוב, תראו שחלק מהבלונים מאבדים אויר לאט לאט, וכדאי כמובן להחליף אותם בבלונים חדשים! - דבר נוסף – חשוב לתאם עם הלקוח ציפיות כבר בעת הזמנת עיצוב הבלונים לגבי הברק של הבלונים. באופן אישי אני מסביר ללקוחות שלא יצפו שהבלון ישאר מבריק כאשר הוא מוצב במקום לא ממוזג. תיאום הציפיות הזה חשוב מאד, כי אחרת הלקוח שלכם עלול להיות מאוכזב!
פרוייקט היונה – 35,000 בלונים שהוצבו באגם המונפורט במעלות-תרשיחא